Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora.

În anul 1974, pe 24 iunie, a fost înființată compania ALKE. Fondatorii firmei sunt Dl. Van Alphen și Dl. Keurhorst. Primele două litere din numele de familie ale acestora, AL si KE au format denumirea companiei ALKE.

La începutul anilor '80, fiii proprietarilor (Adri si Derk Jan) au venit în companie. Au început să muncească în fabrică, învătând cum să fabrice și să asambleze produsele de la cap la coadă. După câțiva ani de training, amândoi au început să călătorească: Dl. Adri van Alphen în țarile vorbitoare de limba spaniolă (în principal în America Latină) și Dl. Derk-Jan Keurhorst în sud-estul Asiei și în Europa Centrală.

În iulie 1994, fiii au preluat conducerea companiei părinților lor. Dl. van Alphen a preluat responsabilitățile tatălui dumnealui (departamentul administrativ și financiar), pe când Dl. Keurhorst a preluat părțile de producție și dezvoltare. Au continuat, de asemenea, și pe partea de vânzări.

În 1976, Alke a cumpărat o firmă producătoare de placi ceramice, acestea fiind piatra de temeliei a încălzirii cu infraroșu pe gaz. Această companie facea parte din grupul Porceleijnen Fles din orașul olandez Delft (cunoscut în toată lumea pentru produsele din porțelan Delfs Blue, 100% olandeze, de peste 350 de ani). Prin această achiziție, Alke a devenit producator de plăci ceramice, special concepute pentru radiația infraroșie, tehnologie ce reduce costurile la energie cu 20%.

În anii '90 a luat naștere Alke Agro, special pentru țarile din sud-estul Asiei și pentru Europa de Est. Au folosit în continuare denumirea Alke, ce era foarte cunoscută în toată lumea, în 64 de țări. Având în vedere că puteau distruge acest nume Alke într-o clipită, era foarte important ca aceste produse să fie de cea mai înaltă calitate. Au selectat numai furnizori de top și sisteme de calitate pentru a le produce în propria hală.

În 1996, Alke Agro a început să fabrice hrănitori pentru sistemele de furajare pentru păsări din material pur (nu material reciclat) de la un producător german (Bayer). Aceste hrănitori sunt încă o garanție a calității: pot rezista în climatele reci și calde din Europa și sud-estul Asiei, de la -40°C la +40°C.

În 1998, Alke Agro a cumpărat un producător belgian De Kimpe ce fabrica de 30 de ani spirala pentru liniile de furajare. Compania putea produce acum spirale de toate dimensiunile, până la o lungime maximă de 120 de metri. Materialul folosit este originar din Belgia, de la Bekaert, și este special conceput pentru producerea spiralelor.

În 1999, Alke a cumpărat competitorul Alsogas din Soest, complet cu mașini și utilaje de producție. Alsogas producea încălzitoare care puteau fi folosite în agricultură și, de asemenea, avea o gamă variată de sisteme de încălzire exterioară, care sunt produse și în ziua de azi de Alke și comercializate în principal în Europa.

În 1999, Alke a achizitionat compania numita Brouwer Machinery din Soest. Această fabrică pentru Alke, încă din 1974, toate piesele din alamă (duze, suport duze, conectori furtun și tuburi venturi). Din acel moment, această activitate a intrat în linia de producție Alke. În anul 2000, Alke a angajat un inginer de la Gastec Olanda, Dl. Herman Wind, pentru certificarea CE și dezvoltarea tuturor încălzitoarelor pe gaz ce erau produse în fabrica Alke. El a pus bazele unui laborator complet cu toate analizoarele necesare pentru a certifica produsele Alke și pentru a le menține la cel mai înalt standard. În 2010, Alke a cumpărat pentru laborator un analizor special conceput pentru măsurarea intensității radiației, la acel moment fiind numai 3 vândute în toată lumea. Prin intermediul laboratorului și a domnului Herman Wind, facem parte acum din topul mondial al producătorilor de sisteme de încălzire cu infraroșu.

În 2004, Alke a cumpărat o companie din România ce era specializată în sisteme de încălzire, aer condiționat și ventilație din 1999, și anume Total Confort Srl din Brașov. Denumirea s-a schimbat în Alke–Total Confort Srl.

Alke-Total Confort este pentru România și pentru țările vecine o companie cu departamente proprii de vânzări și service, ce comercializează atât sisteme de încălzire cu infraroșu, cât și echipamente de creștere a păsărilor.

În 2004, Dl. Van Alphen si Dl. Keurhorst au cumpărat o cladire privată în Brașov România, de 5300 m2. Renovarea halei a durat aproximativ un an și în aprilie 2005 a început producția de sub-componente. În Brașov are loc pre-producția pentru firma mamă din Olanda, care face asamblarea finală și testarea înainte de export. Produsele vândute în țările balcanice sunt fabricate și întreținute de compania din România.

În 2010, Alke era reprezentată în 96 de țări din toată lumea. În același an, fiul domnului Van Alphen, Robert Van Alphen și-a făcut debutul în companie, având parte de același tip de training: prima dată în fabrica pentru câțiva ani și apoi în departamentul de management.

Alke este un producător ce iși alege cu atenție materialele: de la materia primă la produsul finit. Alke produce încălzitoare luminoase cu infraroșu cu puteri de la 800 watt până la 45 kW, tuburi radiante de la 11 kW la 51 kW și panouri radiante de la 50 kW până la 500 kW.

Alke Agro este compania producătoare de echipamente pentru halele de creștere a păsărilor. Alke Agro fabrică în propria hală de producție hrănitoare, linii de adapare, transportoare de furaje, spirale pentru linia de furajare și sisteme de iluminare. În materia de ventilație, colaborăm cu firma Vosterman (Multifan, producator olandez), pentru clapeții de admisie cu Tulderhof, iar pentru calculatoare de climatizare cu Hotraco. În anul 2013 a început producția și testarea de ventilatoare AK140.